1. Zonnewarmte
  2. >
  3. Techniek
  4. >
  5. Warmtepomp
  6. >
  7. Hybride warmtepomp: hoe zit...

Hybride warmtepomp: hoe zit dat?

Hybride betekent: warmtepomp met cv-ketel

Wanneer we een warmtepomp combineren met een (gasgestookte) cv-ketel, spreken we over een hybride warmtepomp. Het water voor het verwarmingssysteem wordt dan of door de warmtepomp of door de gasgestookte cv-ketel verwarmd. Een groot deel van het jaar wordt de verwarming van de woning verzorgd door de warmtepomp. Alleen op koude winterdagen springt de cv-ketel bij om het binnen comfortabel warm te maken. In deze hybride situatie kan er voor gekozen worden om nog geen boilervat op de warmtepomp aan te sluiten. Dan is de cv-ketel namelijk nog te gebruiken voor het verwarmen van tapwater.

De warmtebron voor de hybride warmtepomp zijn PVT-panelen op het dak. Zonder het wijkwarmtenet is een hybride warmtepomp (dus in combinatie met de bestaande cv-ketel) de beste optie. Hierdoor bespaar je vaak al 70% op je gasverbruik.

Als de woning voldoende is geïsoleerd en het wijkwarmtenet is er, dan is de cv-ketel niet meer nodig.

Een warmtepomp, hoe werkt dat?

Een warmtepomp kan zijn energie uit verschillende bronnen onttrekken, bijvoorbeeld uit een PVT-paneel. Bij het Zonnewarmtenet gebruiken we PVT-panelen, die ook wel warmtepomppanelen worden genoemd.

Lees verder »

Forum 'Warmtepomp en boilervat'

  • Alle discussies

  • Sorry, there were no discussions found.

Je moet ingelogd zijn om nieuwe discussies te maken.