Ik wil graag zo snel mogelijk isoleren. Kan ik nu al beginnen of kan ik beter wachten op Zonnewarmte?

Binnenkort regelt Zonnewarmte Ramplaankwartier professioneel energieadvies voor je woning. Daarom lijkt het ons in de meeste gevallen handiger om nog even te wachten als je van plan bent om je woning te isoleren totdat we starten met het inkopen van maatwerkadvies voor de deelnemende woningen. In dat advies wordt aangegeven wat het gewenste niveau van isolatie voor je woning is om mee te kunnen doen aan Zonnewarmte Ramplaankwartier, hoeveel gas je daarmee bespaart en hoeveel geld je dat maandelijks scheelt. Zo weet je wat je isolatie-budget feitelijk is en krijg je advies over hoe je het kosteneffectief kan inzetten. Als deelnemer betaal je zelf voor de isolatiemaatregelen in je woning. Overigens is het wel nodig dat je, om dat maatwerkadvies te kunnen krijgen, vooraf eerst je huisdossier zo goed mogelijk invult.

Wil je liever al aan de slag en niet wachten op het maatwerkadvies? 

De woning moet voldoende warm kunnen worden bij een cv-watertemperatuur van 55 graden of lager. Dit is ruwweg vergelijkbaar met het oude energielabel C. De woning moet niet teveel warmte naar buiten lekken, dus voldoende geïsoleerd zijn. Er zijn handige websites die informatie geven over isolatie, bijv. Milieu Centraal.

Hoe minder ‘lekken’ naar buiten, hoe minder de lucht in de woning wordt ververst met buitenlucht. Dus het ventileren van de woning moet meegenomen worden, zodat er een gezond binnenklimaat is.

Vraag een van onze Energiecoaches om een energiegesprek, zij kunnen tips geven en meedenken. Ook adviseren we om bij zeker drie bedrijven een offerte aan te vragen, dan krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en prijzen. Voorbeelden van ervaren isolatiebedrijven zijn: Van de Bunt IsolatietechniekPluimers en Koston

Forum 'Isolatie en ventilatie'

  • Alle discussies

  • Sorry, there were no discussions found.

Je moet ingelogd zijn om nieuwe discussies te maken.