Aanpassen elektra aansluiting: hoe zit dat?

De verzwaring van de elektra aansluiting van 1 fase naar 3 fase moet bij Liander (Netbeheerder) worden aangevraagd en zij zorgen ook voor de uitvoering van een 3 fase kabel tot in de meterkast.

Als de aansluiting uit de straat naar het huis een oude enkelfase aansluiting is, dan zijn de kosten voor een drie fasen aansluiting voor Liander omdat de oorspronkelijke aansluiting niet meer aan de huidige normen voldoet. Als er al een nieuwere aansluiting aanwezig is dan zijn er eenmalige kosten van ongeveer 325 euro.

Een aanvraag moet je eerst altijd doen via mijnaansluiting.nl, dit is een landelijke site en die geeft je aanvraag door aan de juiste netbeheerder. Een aanvraag bij Liander is nog geen opdracht, mocht je na hun bevestiging de kosten toch te hoog vinden dan kan je kosteloos annuleren.

Om te controleren wat je huidige aansluiting is ga je naar https://mijn-aansluiting.web.liander.nl/login. Kijk voor instructies bij nieuwbouw en grote verbouwing naar: https://youtu.be/ZIxqFLOqwgo

Uitgangspunten

  • Liander kan de bestaande meterkast gedogen mits deze vrij toegankelijk is en schoon en de installatie voldoet aan de norm (groepenkast, aarding, isolatie).
  • Bij een nieuwbouw of grote verbouwing zal Liander de normeisen van een nieuwe meterkast toepassen.
  • Normale eenmalig kosten voor verzwaring van 1x25A naar 3x25A zijn 325 euro (0 euro als je huidige aansluiting uit de straat niet aan de normen voldoet). Hiervoor worden nieuwe kabels van 4x10mm2 de woning ingebracht.
  • Vaste netwerkkosten per jaar blijven gelijk op 252,40 euro voor een 3 fase aansluiting.

Voor meer informatie zie: https://www.liander.nl/verzwaren-aansluiting-consument

Lees hier verder over een 3-fasen aanvraag bij Liander.

Forum 'Elektra'

  • Alle discussies

  • Sorry, there were no discussions found.

Je moet ingelogd zijn om nieuwe discussies te maken.