Zijn er investeringen nodig voor de installatie zoals een warmtepomp, de isolatie van je huis en de zonnepanelen?

Elke deelnemer zal moeten investeren om straks duurzaam te kunnen verwarmen, zonder gebruik van aardgas. Daarvoor moet de woning voldoende zijn geïsoleerd, en wel op een niveau dat wordt aangeduid met schillabel C. “Het schillabel betreft een indicatie van de isolatiewaarde van de gebouwschil. Die bestaat uit gevel, dak, vloer en het glas in de ramen. Het label is gebaseerd op het energielabel van het gebouw, maar dan exclusief de warmtevoorziening en eventuele opwek, zoals zonnepanelen” (bron: Expertisecentrum Warmte). Het schillabel loopt van F (slecht geïsoleerd) tot en met A (zeer goed geïsoleerd). Schillabel C staat dus voor een redelijk goed geïsoleerde woning.

De ene gebouweigenaar/bewoner zal meer moeten investeren dan de ander. Dat hangt af hoe goed je woning al geïsoleerd is. In het algemeen kan gesteld worden: hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe lager het warmteverlies door dak, gevel, ramen, deuren, kieren en vloer en dus hoe minder je hoeft te investeren.

Naast isolatie is ook een investering nodig om je woning goed te ventileren, om energie op te wekken uit de zon, om de opgewekte warmte af te geven aan je woning via radiatoren of ander afgiftesysteem zoals vloerverwarming, om warmte op te slaan voor gebruik in de badkamer en keuken, om de woning later te kunnen aansluiten op het zonnewarmtenet en om te kunnen koken op elektriciteit.

Hoe zit het met de kosten?

Aan deelname aan Zonnewarmte Ramplaankwartier zijn kosten verbonden: Het aanleggen en onderhouden van het zonnewarmtenet en het voorbereiden van woningen op toekomstige aansluiting op dit

Lees verder »

Forum 'Financiering'

  • Alle discussies

  • Sorry, there were no discussions found.

Je moet ingelogd zijn om nieuwe discussies te maken.