Van welke subsidies kan ik gebruik maken?

Een subsidie is een financiële tegemoetkoming door de overheid. De Rijksoverheid heeft verschillende subsidies in het leven geroepen, waarmee gebouweigenaren worden gestimuleerd om te investeren in het verduurzamen en energiezuinig maken van gebouwen. Particuliere woningeigenaren, bedrijven, woningcorporaties, verenigingen, VvE’s en particuliere verhuurders kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de ISDE-regeling (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Bij deelname aan Zonnewarmte Ramplaankwartier worden subsidieaanvragen zoveel mogelijk collectief georganiseerd. Een onderdeel van het Zonnewarmte Ramplaankwartier aanbod is een subsidiescan: Aan het begin van het traject (pakket 1) wordt gekeken naar welke subsidies beschikbaar zijn voor jouw woning.

Als je je verder wilt verdiepen in subsidiemogelijkheden per soort ingreep (isoleren, energie opwekken, aansluiten op een warmtenet) dan raden we je aan de Subsidie- en financieringswijzer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te raadplegen. Alle hierboven genoemde doelgroepen kunnen van dit hulpmiddel gebruik maken.

Hoe zit het met de kosten?

Aan deelname aan Zonnewarmte Ramplaankwartier zijn kosten verbonden: Het aanleggen en onderhouden van het zonnewarmtenet en het voorbereiden van woningen op toekomstige aansluiting op dit

Lees verder »

Forum 'Financiering'

  • Alle discussies

  • Sorry, there were no discussions found.

Je moet ingelogd zijn om nieuwe discussies te maken.