Hoe kan ik de investering het beste financieren?

Je woning energiezuinig maken en duurzaam verwarmen betekent investeren in je woning. En investeren in je woning is slim! Een energiezuinige woning heeft immers minder energie nodig om te verwarmen en dat betekent een lagere energierekening. Dat levert dus altijd meer op dan de rente die je niet ontvangt als het geld ‘werkloos’ op de bank staat: banken rekenen tegenwoordig met een creditrente van 0% op het  spaartegoed. Je woning wordt doorgaans ook meer waard na een verbouwing.

Grofweg zijn er vier manieren om een investering in woningverbetering te financieren. Gangbare vormen van financiering van een verbouwing van je woning zijn: 1. Eigen geld of een belastingvrije schenking gebruiken; 2. Hypotheek op je woning verhogen of oversluiten; 3. Duurzaamheidslening afsluiten; 4. ISDE-subsidie aanvragen. De beste manier om de investering in energiezuinig maken en duurzaam verwarmen van je woning te financieren verschilt per huishouden. Dat vraagt dus om maatwerk. Het type woning (groot of klein), het gezamenlijk huishoudelijk inkomen (bestedingsruimte) en de hoogte van de energierekening bepalen in grote mate welke financieringsvorm het beste past. In de praktijk wordt vaak een mix van bovenstaande financieringsvormen gekozen. Een gesprek met een financieel adviseur gaat je helpen om de voor jou juiste keuze te maken. Check ook eens de Subsidie- en Financieringswijzer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Hoe zit het met de kosten?

Aan deelname aan Zonnewarmte Ramplaankwartier zijn kosten verbonden: Het aanleggen en onderhouden van het zonnewarmtenet en het voorbereiden van woningen op toekomstige aansluiting op dit

Lees verder »

Forum 'Financiering'

  • Alle discussies

  • Sorry, there were no discussions found.

Je moet ingelogd zijn om nieuwe discussies te maken.