Wat kan je nu al doen aan je woning?

Wat kan ik nu al doen?

Tot aan 2022 willen we met het SpaarGas project zoveel mogelijk verbeterwensen en kansen van alle woningen in de wijk in kaart brengen.

Het 2022-Aanbod omvat onder andere de collectieve inkoop van verbeteringen zoals isolatie.

Het SpaarGas project gaat naar verwachting in 2022 pas echt beginnen. Wil je niet wachten tot 2022? Dus wil je nu al maatregelen treffen? We hebben hieronder een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet. Deze maatregelen staan niet in de weg als je later gaat meedoen.

  1. Klik hier voor de tips ‘Zelf besparen in de woning’. Deze presentatie bevat een flink aantal handige tips hoe je zelf kunt besparen in je woning. Je straatcoach kan hier wat toelichting op geven.
  2. Vraag een Energie-coach om een eerste energie-advies te maken voor ‘aanvullende maatregelen’.  Het SpaarGas-team organiseert dan een bezoek van een Energie-coach aan jouw woning. Je krijgt dan
  3. Wil je zelf grondig aan isoleren of je warmtevoorziening verduurzamen, zonder eerst te wachten op het 2022-ontzorg-aanbodvoor collectieve verduurzaming? Bijvoorbeeld omdat je nu al gaat verbouwen? Dan zijn de volgende pagina’s wellicht interessant voor je:
  4. Wil je verduurzamingsmaatregelen treffen samen met je buren? Dat vinden wij helemaal te gek, laat het ons weten via spaargas@ramplaankwartier.nl, dan denken we graag mee en bieden ondersteuning waar mogelijk. Het is namelijk vaak goedkoper om samen de woningen te isoleren dan alleen.

Heb je nog vragen? Stuur een email naar spaargas@ramplaankwartier.nl of kijk bij de discussiegroepen.