Vijf uitgangspunten – Waarom meedoen?

Vijf uitgangspunten – Waarom meedoen?

Het SpaarGas-team heeft voor het Ramplaankwartier een duurzaam alternatief voor gas ontworpen dat haalbaar, betaalbaar en aantrekkelijk is. Zó aantrekkelijk dat bewoners, ondanks dat het gasnet er nog ligt, toch willen overstappen op het wijkwarmtenet. Om het klimaat te ontzien, omdat meedoen goedkoper is dan niets doen en omdat we met elkaar collectief kunnen inkopen en de deelnemers zo financieel en technisch kunnen ontzorgen.

Meedoen is goedkoper dan afhankelijk te blijven van een stijgende aardgasprijs. Ook voor mensen die niet kunnen of willen investeren, maar wel willen meedoen. Dit ZonneWarmteNet-concept is één van de goedkoopste alternatieven. En ook: hoe meer bewoners meedoen, hoe rendabeler.

Sterker nog, dit ZonneWarmteNet-concept is één van de duurzaamste oplossingen. Er is (haast) geen ‘restvraag’ meer naar energie van buiten de wijk, en heeft daarom (haast) geen CO2 uitstoot voor je warmtevraag!

Je woning krijgt meer warmte-comfort én wordt meer waard.

Dankzij de gezamenlijke aanpak hoef je je niet zelf te verdiepen in allerlei onderwerpen.

We willen niet afhankelijk worden van een commerciële partij maar kiezen voor een eigen warmte coöperatie. Waar mogelijk in nauwe samenwerking met de gemeente.