Straatcoach

Straatcoach: De helpende hand bij Huisdossiers.

Als je hulp nodig hebt bij het invullen van het huisdossier dan kun je terecht bij een Straatcoach. De Straatcoach is iemand in jouw straat die al eens een huisdossier heeft ingevuld en je kan helpen bij het invullen. Je kunt een gesprek met een Straatcoach aanvragen door contact met ons op te nemen, en duidelijk te vermelden 1) je adres en 2) dat je hulp van een Straatcoach wil. We nemen dan contact op om een afspraak te maken voor een individueel gesprek of een invulbijeenkomst met meerdere mensen. Gesprekken en bijeenkomsten kunnen zowel online als fysiek plaatsvinden.

Straatcoach worden: Is dat iets voor jou?

Zoals je weet is SpaarGas samen met de gemeente Haarlem al een eind op weg om bewoners van het Ramplaankwartier te helpen om hun aardgasverbruik te verminderen. De komende tijd gaan we daarmee verder en ligt het accent op het volledig invullen van Huisdossiers. Met de gegevens uit het Huisdossier kunnen volgende stappen worden gezet naar adviezen en maatregelen voor je woning. Het streven is: voor elke straat één of twee Straatcoaches. 

Wat houdt het in?

Je helpt bewoners met het invullen van hun Huisdossier als zij er zelf niet helemaal uit komen. Dat kun je doen in een individueel gesprek (online of live). Je kunt ook voor de mensen in jouw straat die dat willen een ‘invulbijeenkomst’ organiseren om gezamenlijk het eigen dossier in te vullen, ook dat kan online en/of live. 

Bij vragen over SpaarGas of het Huisdossier die jij niet kunt beantwoorden, verwijs je naar een Spaargas-Energiecoach of naar één van de mensen van het SpaarGas-kernteam. 

Hoeveel tijd kost het?

Dat ligt er aan hoeveel tijd jij er zelf in wil stoppen. We schatten dat het één gesprek per 2 weken zal zijn. Als je een invulbijeenkomst organiseert, kun je meerdere straatbewoners tegelijk helpen (en zullen ze elkaar waarschijnlijk ook helpen). Je kunt zo’n meeting natuurlijk samen doen met een andere Straatcoach. 

Je hoeft nu nog niet alles over het huisdossier te weten. We helpen je op weg en ondersteunen je. Ook zijn er af en toe bijeenkomsten/borrels met de andere Straatcoaches om uit te wisselen (live als het veilig kan, online als het moet). 

Meer weten over de Straatcoach worden?

Neem dan contact met ons op. Geef daarbij duidelijk aan dat je geïnteresseerd bent in Straatcoach worden. Onze  vrijwilligerscoördinator geeft graag antwoord op je vragen.