Aanvraag temperatuurfoto

Temperatuurfoto

Om een indruk te krijgen van de isolatie van een woning kunne temperatuurfoto’s worden gemaakt. Dit doen we met een infraroodcamera. De plekken op de gevel waar veel warmte weglekt zijn relatief warm en lichten daarom duidelijk op op de foto. Op interessante plekken kan met de camera ook een temperatuurmeting worden gedaan.

De informatie op de foto geeft een goede indicatie van het onderhoud, isolatie en energieverbruik van de woning en is zo een nuttige aanvulling op het Huisdossier.

Voorbeeld infrarood foto met 3 meetpunten op de gevel

Om een goede opname te kunnen maken moet de woning een paar uur van te voren worden verwarmd tot 22 graden. Zet hiervoor alle radiatoren open, sluit ramen of buitenroosters en zet alle binnendeuren open. Ook kunnen opnamen het beste worden gemaakt als het buiten koud is, want dan is namelijk het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur groot. We gaan er vanuit dat in de maanden februari, maart en april voldoende dagen zullen zijn met een lage buitentemperatuur om foto’s te maken.

Aanvraag Temperatuurfoto

Vul het onderstaande formulier in om een temperatuurfoto aan te vragen. We nemen dan spoedig contact met je op voor het maken van een afspraak.

Geef in de toelichting graag duidelijk aan of de voor en achtergevel goed bereikbaar zijn en eventuele bijzonderheden. 

Stichting SpaarGas maakt kosteloos een temperatuurfoto van je woning als er een Huisdossier van je woning is aangemaakt. Heb je die niet? kijk dan hier.

Aanmelden als Straatcoach

Zie je het wel zitten om Straatcoach te worden? Vul dan graag het onderstaande formulier in om je aan te melden. We nemen dan spoedig contact met je op voor een intakegesprek.